Constructii superbe. Când arhitecții refuză să taie copacii, cladirile construite arata așa

Copacii sunt o resursă extrem de importantă care ajută la protejarea mediului înconjurător, făcând astfel că viața oamenilor să fie mai bună și mai calitativă. Următoarele lucruri mai puțin știute despre copaci te vor ajuta să înțelegi mai bine rolul deosebit pe care aceștia îl au.

Trei copaci plantați la locul potrivit în jurul clădirilor pot reduce cheltuielile pentru aer condiționat cu 50%.
Dacă s-ar planta 20 de milioane de copaci, pământul și locuitorii săi ar beneficia de 260 de milioane de tone de oxigen. Cele 20 de milioane de copaci ar reduce cantitatea de CO2 cu 10 milioane de tone.

Copacii oferă adăpost și mâncare pentru animalele sălbatice, păsări, veverițe, insecte.
Copacii îi fac pe oameni să se simtă mai bine. Suntem mai productivi dacă vedem copaci pe drumul spre școală sau locul de muncă sau de pe fereastra clasei/ biroului.
Statisticile au arătat că pacienții care au privit copaci pe fereastra camerei de spital și au folosit doar câteva medicamente au părăsit spitalul mai devreme decât pacienții care aveau vedere spre un zid de cărămidă.

O priveliște care conține mulți copaci, ne relaxează și reduce stresul.
Copacii pot părea pasivi și neajutorați, dar reușesc să supraviețuiască foarte ușor. De exemplu, copacii pot produce substanțe chimice care combat insectele care mănâncă frunzele, iar unii copaci pot trimite niște “semnale” chimice prin aer către copacii din jur prin care îi avertizează să se pregătească pentru un atac al insectelor. Studiile au arătat că o varietate mare de copaci și plante au devenit mai rezistenți la atacul insectelor după ce au primit aceste semnale.
Un copac de mărime medie poate produce suficient oxigen care să fie suficient pentru o familie, pe perioada unui an.

Deoarece defrişarea pădurilor sau a copacilor este o problemă foarte mare, acesti arhitecti s-au gandit sa salveze copacii care ar fi trebuit sa fie taiati pentru a putea fi construita cladirea respectiva. Rezultatele sunt minunate. Planteaza, sau salveaza un copac! Mai jos sunt o serie de imagini superbe!

Copacul este inima acestei grădinițe

Pentru a nu fi taiat, copacul a fost lasat sa treaca prin constructia balconului

Pur si simplu splendid!

Nu poti merge la padure? Vine padurea la tine

Un superb complex rezidential

Atat de unic!

Casa din copac

Altii mai citesc si..